Arbëri

2​1 vjet nga “Epopeja e Çabratit”

2​1 vjet nga “Epopeja e Çabratit”
Foto: Ilustrim

Sot mbushen 21 vjet nga “Epopeja e Çabratit”, në të cilën për lirinë e Kosovës u flijuan dhjetëra dëshmorë e martirë të kombit.

Datat 7, 8 dhe 9 maj të vitit 1999, për shumë nga qytetarët e Gjakovës që atëbotë ishin në qytet, kujtojnë momentet e luftimeve të ashpra mes forcave të UÇK-së dhe policisë, ushtrisë dhe paramilitarëve serbë, transmeton ksp.