Arbëri

Varhelyi e quan “sekondare” idenë e shkëmbimit të territorit

 

“Pozicioni ynë ka qenë i qartë që nga fillimi. E kjo është se kyçe është ajo për të cilën pajtohen dy vendet. Një marrëveshje rreth së cilës pajtohen dyja palët dhe që nuk paraqet rrezik për shtetet tjera të rajonit”, ka thënë Varhelyi.

Duke u raportuar deputetëve në Komisionin për Politikë të Jashtme të Parlamentit Evropian rreth konferencës së liderëve të Ballkanit Perëndimor dhe BE-së, Komisioneri për Zgjerim dhe Fqinjësi, Oliver Verhelyi, ka thënë se Komisioni do të vazhdojë në punën për përgatitjen e paketës së zgjerimit, raporteve të progresit dhe kornizën negociuese me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut të cilat do t’i paraqesë në muajin qershor. Ai duke folur para deputetëve për rezultatet e “Samitit të Zagrebit” i cili u zhvillua një ditë me herët përmes video-lidhjeve, ka thënë se në atë takim u miratua Deklarata e rëndësishme e cila konfirmon zotimet për perspektivë Evropiane të rajonit.

Gjatë debatit disa deputetë kanë shprehur shqetësime për kthimin e ideve për ndryshimin e kufijve të Kosovës, apo shkëmbimit të territorit, si një marrëveshje të mundur mes Kosovës dhe Serbisë.