Arbëri

Deklaratat e Borellit për kufijtë kthejnë shqetësimet në rajon

 

Deklaratat kundërthënëse ndërmjet zyrtarëve të Bashkimit Evropian kanë ngritur shqetësime për rikthimin e idesë së korrigjimit të kufijve në Ballkan.

Derisa shefi i diplomacisë evropiane, Joseph Borrell, ka thënë se opsioni i shkëmbimit të territoreve është çështje për të cilën duhet të vendosin palët negociuese, vartësi i tij Mirosllav Lajçak, i cili është caktuar emisar special për dialogun Kosovë-Serbi dhe Ballkanin Perëndimor, e ka përjashtuar mundësinë që shkëmbimi i territoreve të jetë në agjendën e tij, raporton KOHA.