Arbëri

Shoqëria civile kërkon sqarim të gjendjes materiale e juridike të dokumenteve përgatitore

Foto: Alban Bujari / KOHA
Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Disa herë brenda objektit të Qeverisë së Kosovës janë shëtitur materialet përgatitore për draftimin e Kushtetutës, derisa në vitin 2014 është vendosur që ato t’i dorëzohen Arkivit të Kosovës. Megjithëse ka ekzistuar një projekt për përmbledhjen dhe botimin e tyre, kjo nuk ka ndodhur asnjëherë.

Mosbotimi i dokumenteve përgatitore për draftimin e Kushtetutës në ndonjë burim zyrtar dhe deponimi i tyre në Zyrën e kryeministrit kanë ngritur dyshime për vërtetësinë e tyre. Një ditë pas letrës së kryetares së Kuvendit, Vjosa Osmani, kanë reaguar edhe organizata të shoqërisë civile, shkruan KOHA.