Arbëri

Kush është shqiptari, në lokalin e të cilit policia hasi papritur në presidentin e Austrisë?

Kush është shqiptari, në lokalin e të cilit policia hasi papritur në presidentin e Austrisë?

Aki Nuredini jeton në Vjenë nga fillimi i viteve 80-të. Ndonëse shqiptar nga Maqedonia e Veriut, në metropolin austriak ai njihet më shumë si “italiani” për shkak të restorantit të tij “Sole”. I entuziazmuar pas teatrit dhe operës Nuredini është mik me dirigjentin Zubin Mehta, me këngëtaren e operës Ana Netrebko, me tenorin Placido Domingo – dhe natyrisht me gati secilin politikan austriak të nivelit të lartë. Për meritat e tij humanitare është dekoruar nga qeveria e Austrisë. Përveç Placido Domingos në lokalin e Nuredinit kanë qenë mysafir edhe José Carreras dhe Luciano Pavarotti. Një rrugë e gjatë dhe një ëndërr që nisi në fshatin Kamjan pranë maleve të Sharrit

“Akiu është mikpritës dhe e ka hutuar presidentin e Austrisë në stilin e tij”. Ky ishte reagimi i një politikani në Prishtinë, i cili e njeh Aki Nuredinin dhe Vjenën. Nuredini është pronar i restorantit “Sole” në zemër të Vjenës. Në kopshtin e “Sole” policia austriake mbrëmë pas mesnatës e gjeti presidentin e vendit Alexander Van der Bellen duke bërë muhabet me gruan e tij. Rregullat e reja për shkak të koronës thonë se lokalet në Austri duhet të mbyllen në orën 23:00.