Arbëri

“Ndarja e Kosovës, strategji e Vuçiqit”

“Ndarja e Kosovës, strategji e Vuçiqit”

Ndarja e Kosovës është i vetmi opsion që ka Beogradi për më shumë se tri dekada, ka thënë Sonja Biserko, kryetarja e Komitetit të Helsinkit për të Drejtat e Njeriut në Serbi, teksa e ka komentuar për gazetën serbe “Danas” deklaratën e kohëmëparshme të presidentit serb se “ndarjen apo shkëmbimin e territoreve midis Kosovës dhe Serbisë e ka dëgjuar prej medieve”.

Ndërkohë, analisti Dushan Janjiq i ka thënë kësaj gazete se “Vuçiqi vetë e kishte përmendur idenë e korrigjimit të kufijve gjatë 2017-s dhe 2018-s. Kjo gjë kishte shkaktuar konflikt të brendshëm në Serbi, midis Vuçiqit dhe përfaqësuesve të shoqërisë civile”.