Arbëri

​Pesë vjet nga varrimi i të vrarëve në Kumanovë

​Pesë vjet nga varrimi i të vrarëve në Kumanovë
Foto: Koha / Arkiv

Mijëra qytetarë nga mbarë vendi, por edhe nga troje të tjera shqiptare, para pesë vjetësh ua dhanë lamtumirën e fundit tetë prej nëntë kosovarëve të vrarë në Kumanovë të Maqedonisë.

Pas homazheve dhe një akademie përkujtimore, djem me uniforma të UÇK-së kanë përcjellë për në banesën e fundit, në kompleksin e Varrezave të Dëshmorëve, në Prishtinë, trupat e Xhafer Zymberit, Mirsad Ndrecajt, Valon Kabashit, Turgaj Gashit, Samid Kastriotit, Hysen Rushitit, Fatlum Vishesellës dhe Arben Rexhajt.