Arbëri

Tatohen shtesat e punëtorëve që iu ekspozuan rrezikut gjatë pandemisë

Tatohen shtesat e punëtorëve që iu ekspozuan rrezikut gjatë pandemisë

Punëtorët e dyqaneve ushqimore, furrave të bukës dhe barnatoreve, të cilët ishin në kontakt të drejtpërdrejtë me konsumatorin, kanë filluar t’i marrin bonuset nga Qeveria. Por, ato i janë nënshtruar tatimit. Ata kanë marrë nga 85 euro në vend të 100 eurove.

Njësoj janë tatuar edhe shtesat për mjekët, policët, zjarrfikësit, inspektorët, personeli i FSK-së i angazhuar në karantinë në Qendrën e Studentëve në Prishtinë, të cilët kanë punuar në terren dhe u janë ekspozuar drejtpërdrejt rrezikut të infektimit në punën e tyre. Ata kanë përfituar nga 300 euro shtesë, por në kontot e tyre kanë dalë nga 250 euro.