Arbëri

Hoti – Hija e Mustafës

Hoti – Hija e Mustafës

Profili i kryeministrit të ri të Kosovës - Avdullah Hoti është ngjitur në skenën politike në 2006-n nga Agim Veliu dhe tash në 2020-n, ai u bë kryeministër, e Veliun e riktheu në pushtet. Megjithatë, gjatë gjithë rrugëtimit politik 14-vjeçar, Hoti ka qenë hije e Isa Mustafës. E ka zëvendësuar në Këshillin Drejtues të UP-së, ka qenë zëvendës i tij në Komunë të Prishtinës, dhe edhe në LDK është nënkryetar i Mustafës

Avdullah Hoti është ngjitur në skenën politike në 2006-n, nga Agim Veliu. Kanë kaluar 14 vite prej atëherë dhe deri tash kur është bërë kryeministër, në rrugëtimin politik gjithherë ka qenë hije e Isa Mustafës.

Menjëherë pasi presidenti Hashim Thaçi kishte vendosur që t’ia ofrojë Lidhjes Demokratike të Kosovës mundësinë për të bërë qeverinë e re, kreu i LDK-së, Isa Mustafa në një konferencë për media bashkë me Hotin e shpalli publik propozimin që ai të jetë kryeministër i ardhshëm.