Arbëri

Lajçaku së shpejti në Prishtinë dhe Beograd për t’i vendosur modalitetet e dialogut

Lajçaku së shpejti në Prishtinë dhe Beograd për t’i vendosur modalitetet e dialogut

Përfaqësuesi i Bashkimit Evropian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, ditëve në vijim do të qëndrojë në Prishtinë dhe Beograd për ta përgatitur terrenin dhe për t’i diskutuar modalitetet në funksion të rinisjes së negociatave mes dy vendeve. Vizitën e Lajçakut në rajon e kanë konfirmuar zyrtarë të Brukselit, të cilët kanë thënë se janë të gatshëm t’i çojnë palët drejt një marrëveshjeje gjithëpërfshirëse, pa vonesa të mëtejme.

“Koha e saktë dhe qëllimi i dialogut varen nga të dyja palët se si do të vendosin. Bashkimi Evropian është i gatshëm që pa vonesa të rifillojë dialogun drejt normalizimit gjithëpërfshirës të marrëdhënieve mes dy vendeve. Në funksion të vënies së bazës dhe diskutimit mbi modalitetet me palët, përfaqësuesi special, Lajçak, ditët në vijim planifikon të realizojë një vizitë në rajon”, ka thënë për “Kohën Ditore”, zëdhënësi për Punë të Jashtme dhe Politika të Sigurisë në Komisionin Evropian, Peter Stano, raporton KOHA.