Arbëri

VV: Mbajtja e zgjedhjeve të Serbisë në Kosovë cenim i integritetit e sovranitetit

VV: Mbajtja e zgjedhjeve të Serbisë në Kosovë cenim i integritetit e sovranitetit

Lidhur me mbajtjen e zgjedhjeve të Serbisë që do të organizohen edhe në Kosovë më 21 qershor, Lëvizja Vetëvendosje vlerëson se e cenojnë integritetin e vendit.

“Mbajtja e zgjedhjeve të Serbisë në Kosovë duke e trajtuar Kosovën edhe efektivisht si pjesë të saj, është cenim i integritetit dhe sovranitetit shtetëror. Serbët e Kosovës me 21 qershor nuk do të votojnë si votues jashtë vendit me shtetësi të dyfishtë duke votuar përmes postës apo në Zyrën Ndërlidhëse në Prishtinë, por si shtetas brenda Serbisë dhe në qendra të votimit të hapura nga autoritet serbe nëpër komunat e Republikës së Kosovës”, thuhet në reagimin e VV-së.