Arbëri

Ker-Lindsay: BE-ja do të gëzohet që u anuluan bisedimet në Washington

Foto: Driton Paçarada / Koha
Foto: Driton Paçarada / Koha / Ilustrim
 

James Ker-Lindsay, njohës i çështjeve të Ballkanit Perëndimor dhe profesori në Shkollën për Ekonomi dhe Shkenca Politike të Londrës, thotë se Kosovës dhe Serbisë i duhet një marrëveshje përfundimtare dhe jo vazhdim i dialogut në formatin që planifikon Bashkimi Evropian. Por sipas tij, BE-ja do të gëzohet që bisedimet në Washington u anuluan.

Vlerëson gjithashtu se ndërmjet SHBA-së dhe BE-së nuk ka pasur bashkëpunim për procesin e dialogut, pasi të dyja palët kanë udhëhequr procese paralele në këtë drejtim. Sipas tij, procesi tash është në një rrëmujë të plotë dhe kjo situatë është duke e lënë Serbinë, por në veçanti Kosovën, në një situatë të paqartë.