Arbëri

Gjarpërimi i Thaçit

Gjarpërimi i Thaçit
Foto: Alban Bujari / Koha

Në Kosovë është një politikan që dy dekada më parë është dënuar për terrorizëm nga një gjykatë e Serbisë, por ky shtet e sheh partner kryesor për dialog; ka shtyrë formimin e një gjykate për krime, që supozohet të jenë kryer nga ushtarë të UÇK-së, dhe vetë është kthyer në viktimë të parë të saj; si dhe ka qenë prej eksponentëve kryesorë të kryengritjes për çlirim nga Serbia e edhe të shpalljes së pavarësisë së Kosovës, por populli tani do që të çlirohet nga ai.

Është presidenti Hashim Thaçi që, këtë javë, dha sinjale se mund të dorëhiqet, shkruan KOHA.