Arbëri

Hyn në fuqi kufizimi i lëvizjes, vendimi vlerësohet antikushtetues

Gjykata Kushtetuese vendimet e qeverisë Kurti për kufizim të lëvizjes i kishte rrëzuar, dhe sërish Qeveria tani e udhëhequr nga LDK-ja ka vendosur që të veprojë njësoj pas shtimit të numrit të rasteve me COVID-19.

Por ky vendim do të ishte legjitim vetëm atëherë kur të miratohet Ligji për pandeminë, vlerësojnë njohës të sistemit kushtetues në vend.