Arbëri

Bukoshi: Përpjekja për të kriminalizuar luftën e UÇK-së, është përpjekje për të zhbërë legjitimitetin e lirisë së Kosovës

Bukoshi: Përpjekja për të kriminalizuar luftën e UÇK-së, është përpjekje për të zhbërë legjitimitetin e lirisë së Kosovës

Ish kryeministri i Kosovës Bujar Bukoshi ka reaguar pas njoftimit për aktakuzave ndaj disa ish drejtuesve të UÇK, ka thënë se të nxjerrësh në plan të parë papërgjegjësi të ndodhura gjatë luftës dhe pasluftës, duke inkriminuar gjithë zinxhirin komandues të rezistencës shqiptare, do të thotë të humbësh sensin e drejtësisë për atë që ka ndodhur në Kosovë.

Deklarata e plotë: