Arbëri

Haxhiu: Vettingu s’ka alternativë

Haxhiu: Vettingu s’ka alternativë

Ish-Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu ka thënë se dorëheqjen e ekspertëve, të mërkuren, nga grupi punues për vettingun e kishte parë të detyrueshme, përderisa vetë ky proces nuk ka alternativë.

“Iniciativat e mira dhe në interes të qytetarëve do të shtyhen përpara, sapo të kthehet legjitimiteti i Kuvendit dhe i Qeverisë së Kosovës. Si e kam thënë vazhdimisht, procesi i vettingut nuk ka alternativë e as për qëllim hakmarrjen ndaj askujt. Është interes edhe i njerëzve të mirë dhe e di se ka të tillë brenda sistemit të drejtësisë. I njëjti do të shtyhet para pavarësisht vonesave e pengesave që po i bëhen”, ka thënë Haxhiu, gjatë një konference shtypi, të enjten.