Arbëri

CDU: Kosovën dhe Serbinë e presin vendime të vështira

CDU: Kosovën dhe Serbinë e presin vendime të vështira

Partia e kancelares gjermane Angela Merkel, ka thënë se Kosovën dhe Serbinë e presin “vendime të vështira”. Ky parashikim i Unionit Kristian-demokrat (CDU) është bërë në njoftimin për shtyp të kësaj partie, pas “samitit virtual” të Parisit, pjesë e të cilit ishte edhe Merkel.

“Normalizimi i raporteve e bën të sigurtë tërë Ballkanin. Ai është esencial për zhvillimin ekonomik dhe sundimin e së drejtës. Megjithatë, Kosovës dhe Serbisë do t’i duhet të marrin dhe të zbatojnë edhe shumë vendime të vështira”, shkruhet në njoftimin e kësaj partie, teksa të dyja shteteve ua ofron përkrahjen.