Arbëri

Kryesia e BIK-ut ndërmerr masa të reja për aktivitetet fetare shkaku i COVID-19

Kryesia e BIK-ut ndërmerr masa të reja për aktivitetet fetare shkaku i COVID-19

Kryesia e Bashkësisë Islame e Republikës së Kosovës – BIK, përmes një komunikate për media bën të ditur se ka marrë disa vendime rreth aktiviteteve fetare për shkak të situatës së krijuar nga COVID-19.

BIK-u thotë se duke u nisur nga parimi islam se ruajtja e shëndetit dhe mbrojtja e jetës së njeriut është nga objektivat kryesore të fesë islame dhe duke vlerësuar gjendjen e rritjes enorme të të infektuarve nga virusi Covid-19 në Kosovë, pas diskutimeve mori disa vendime.