Arbëri

Kosova ua kërkon testin për COVID-19 qytetarëve nga Maqedonia, Mali i Zi dhe Bosnja

Kosova ua kërkon testin për COVID-19 qytetarëve nga Maqedonia, Mali i Zi dhe Bosnja
Foto: Ilustrim

Qeveria e Kosovës ka aprovuar vendimin që t’ua kërkojë testin negativ për COVID-19 qytetarëve që hyjnë nga Maqedoni të Veriut, Mali i Zi dhe Bosnjë-Hercegovina. Qytetarët duhen të kenë testin RT-PCR negativ jo më të vjetër se 72 orë nga koha e paraqitjes në kufirin me Kosovën.

Por, është njoftuar se përjashtohen nga ky vendim gjithë qytetarëvt e këtyre vendeve nëse hyjnë përmes aeroportit “Adem Jashtri”. Ata nuk duhet të paraqesin testin negativ për COVID-19, por të nënshkruajnë një deklaratë ku thonë se brenda tri orëve do ta lëshojnë Kosovën. Edhe qytetarët që përdorin aeroportin “Adem Jashari” për udhëtim në vende tjera nuk kanë nevojë për test.