12:13

Osmani për ligjin kundër pandemisë: Mos u nisni nga adresa e propozuesit, bëjeni për qytetarët

Kryetarja e Kuvendit, Vjosa Osmani u ka bërë thirrje deputetëve që të votojnë projektligjin e iniciuar nga jo për luftimin e pandemisë COVID-19.

Ajo ka bindjen se ky projektligj nuk po procedohet tutje vetëm se është propozuar nga ajo.

“Harrojeni adresën nga ku është iniciuar. Në fund ju jeni meritorë, pasi ju do ta ngrehni dorën për votim. Unë e kam iniciuar pasi nuk deshi askush ta bëjë këtë”, tha Osmani.

Ajo iu referua edhe aktvendimit të Gjykatës Kushtetuese, që bëri thirrje për hartimin e një ligji për luftimin e koronavirusit, bazuar në nenin 55 të Kushtetutës.

“Është për të mirë e qytetarëve”, tha ajo.

Më herët, Qeveria Hoti kishte thënë se një ligj i tillë është i panevojshëm, meqë ka infrastrukturë të mjaftueshme për të menaxhuar situatën.

15:00

Miratohet në parim rishikimi i buxhetit

Kuvendi ka miratuar në parim rishikimin e buxhetit.

Me 67 vota për dhe 1 abstenim ka kaluar shqyrtimi i parë i Projektligjit nr.07/L-014 për plotësimin dhe ndryshimin e Ligjit nr.07/L-001 mbi ndarjet buxhetore për Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2020.

Hapi i radhës është procedimi në komisionet parlamentare dhe më pas të dërgohet sërish në Kuvend për votim përfundimtar.

“Faleminderit të gjithë deputetëve për mbështetjen e rishikimit të buxhetit. Tash duhet shpejt të procedohet në komisione parlamentare dhe të sillet në Kuvend për votimin përfundimtar”, ka shkruar kryeministri Avdullah Hoti në Facebook.

14:23

Vazhdon seanca e nisur më 9 korrik dhe e ndërprerë një ditë më vonë

Seanca plenare e nisur të enjten dhe e ndërprerë të premten, ka vazhduar sot prej orës 14:00.

Në rend dite është rishikimi i buxhetit. Deputetët që kanë folur për këtë çështje në dy ditët kur u mbajt kjo seancë, sot nuk do të kenë të drejtën e fjalës. Seanca të premten ishte ndërprerë pas tentim sulmit ndaj kryetares së Kuvendit, Vjosa Osmani, nga deputeti i LDK-së, Xhavit Ukaj. 

Sot, kryeministri Avdullah Hoti ka ftuar deputetët të votojnë rishikimin e buxhetit, meqë sipas tij, është bllokuar ndihma për qytetarët.