Arbëri

Foreign Policy: SHBA-ja dhe BE-ja pajtohen se Serbia duhet ta njohë Kosovën, s’pajtohen se si

Foreign Policy: SHBA-ja dhe BE-ja pajtohen se Serbia duhet ta njohë Kosovën, s’pajtohen se si

Pranimi prej Serbisë, i pavarësisë së Kosovës, paraqet synim kryesor gjeostrategjik në Ballkan, si për qeverinë e SHBA-së, ashtu edhe të BE-së, por këto fuqi perëndimore janë thellësisht të ndara rreth asaj se si të arrihet një gjë e tillë, shkruan në një analizë të “Foreign Policy”, teksa komentohen zhvillimet e lidhura me publikimin e aktakuzës ndaj Thaçit, teksa ai ishte rrugës për në Washington.

“Qëndrimi mbizotërues në Bruksel është se një gjë e tillë duhet të bëhet duke e nxitur Serbinë ta pranojë status-quonë dhe vullnetshëm të heqë dorë prej pretendimeve të veta mbi Kosovën – qasje kjo të cilën qeveria në Beograd vazhdimisht e ka hedhur poshtë”, shkruan revista prestigjioze amerikane.