Arbëri

Sinjalet e ‘përziera’ të PDK-së për të ardhmen e qeverisë

Sinjalet e ‘përziera’ të PDK-së për të ardhmen e qeverisë

Partia Demokratike e Kosovës (PDK), si parti e dytë opozitare në Kuvendin e Kosovës, ndryshe nga partia më e madhe opozitare, Lëvizja Vetëvendosje (LVV), nuk pati kundërshtuar formimin e qeverisë së re të Kosovës, në krye të së cilës është kryeministri Avdullah Hoti.

Por, ditëve të fundit, PDK-ja, e cila më 13 korrik në Kuvendin e Kosovës e ka përkrahur edhe miratimin në parim të Projektligjit për plotësim-ndryshimin e ligjit për ndarjet buxhetore, ka shpeshtuar dhe ashpërsuar kritikat ndaj qeverisë së kryeministrit Hoti, sidomos për çështjen e rinisjes së dialogut me Serbinë.