Arbëri

Nesër, nën protokolle të posaçme kundër Covid-19, konstituohet Kuvendi i Maqedonisë së Veriut

Nesër, nën protokolle të posaçme kundër Covid-19, konstituohet Kuvendi i Maqedonisë së Veriut

Mbledhja konstituive e përbërjes së re parlamentare do të mbahet nesër në mesditë, nën protokolle të posaçme për shkak të koronavirusit në sallën nën Kupolën e madhe në vend se në sallën “Maqedonia. Mbledhja do të zhvillohet sipas protokolleve dhe kritereve, që janë përcaktuar në koordinimi paraprak me kryetarin e Komisionit për sëmundje ngjitëse, dr. Zharko Karaxhovski, në mënyrë që të ulet rreziku nga përhapja e mundshme e infektimit nga koronavirusi.

Duke folur për zgjedhjet e përfunduara, presidenti Stevo Pendarovski në fjalimin në Pelince porositi se pret konstituim të shpejtë të Kuvendit dhe Qeverisë së re, e cila, siç tha, nuk do ta ketë komoditetin të mos i parashtrohen pyetje të vështira në 100 ditët e para. Trendet aktuale me virusin, theksoi, nuk do të lejojnë kthim të plotë të ekonomisë në binarë, ndërsa problemet ekonomike, shtoi, çdoherë sjellin destabilitet dhe pakënaqësi qytetare. Shumë më herët para se t’i fillonim negociatat me BE-në, theksoi, do të duhet të fillojmë me implementimin praktik të reformave të ardhshme juridike dhe ta intensifikojmë luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit të lartë.