Arbëri

PDK: Manipulimi i Zemajt me udhëzimin për çmimin e barnave do t’u kushtojë qytetarëve

PDK: Manipulimi i Zemajt me udhëzimin për çmimin e barnave do t’u kushtojë qytetarëve

Partia Demokratike e Kosovës ka kritikuar dy vendimet e fundit të ministrit të Shëndetësisë Armend Zemaj për udhëzimin administrativ për rregullimin e çmimeve të barnave. Vendimin për shfuqizim të këtij udhëzimi, Uran Ismaili nga PDK-ja e ka cilësuar si dhënie e hapësirës për krim e korrupsion, ndërsa anulimin e të të njëjtit vendim dhe nisjes së procesit për plotësim-ndryshim Ismaili e ka quajtur “blerje kohe, që do të mund të shfrytëzohet për abuzim me çmime”.

Të mërkurën, në një konferencë për media, ish-ministri i Shëndetësisë, Uran Ismaili ka thënë se me vendimin e djeshëm, Zemaj “ka goditur një nga reformat më të mëdha në historinë e shëndetësisë dhe ka rilegalizuar krimin”.