Arbëri

GLPS: MD shkeli legjislacionin kur draftoi tri udhëzimet administrative për të akuzuarit nga Specialja

GLPS: MD shkeli legjislacionin kur draftoi tri udhëzimet administrative për të akuzuarit nga Specialja

Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS) ka reaguar ndaj Ministrisë së Drejtësisë për tri udhëzime administrative, për mbrojtjen juridike të personave të akuzuar nga Gjykata Speciale, mbështetjen financiare për anëtarët e ngushtë të familjes së tyre, dhe kompensimin e të akuzuarve, të shpallur të pafajshëm me vendim të plotfuqishëm.

Sipas GLPS-së, draftimi i tyre në kohën kur janë ngritur aktakuza ndaj personave me pozita të larta shtetërore “tregon tendencen e Ministrisë së Drejtësisë për shkeljen e legjislacionit në fuqi, abuzimin financiar me fondin e dedikuar nga buxheti i Republikës së Kosovës dhe keqpërdorimin e konceptit të ndihmës së nevojshme juridike”.