Arbëri

Nis përballja në gjykatë mes sindikatës së punëtorëve të Telekomit dhe “Z-Mobile”

 

Tri javë pas padisë së Sindikatës së punëtorëve të Telekomit ndaj “Z-Mobile”, Gjykata Themelore në Prishtinë mbajti seancën e parë dëgjimore për caktimin e masës së sigurisë.

Në këtë seancë që zgjati rreth 1 orë e gjysmë, të dyja palët paraqitën argumentet. Gjyqtari Lekë Prenaj brenda një kohe të shkurtër pritet të marrë vendim nëse do të bllokohet e drejta e “Z-Mobile” për përmbarim të borxhit prej më shumë se 25 milionë eurosh, që ia ka Telekomi. Në këtë procedurë gjyqësore punëtorët e Telekomit kërkuan nga Gjykata që ta shpallë të pavlefshme marrëveshjen e lidhur mes Telekomit dhe “Z-Mobile” në janar të vitit 2009, raporton KOHA.