Arbëri

Shtetet e Quint-it i kërkojnë Kosovës të respektojë ligjin për rastin e Manastirit të Deçanit

Foto: Koha
 

Ambasadorët e Francës, Gjermanisë, Italisë, Mbretërisë së Bashkuar dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë kanë kërkuar nga institucionet vendore që t’u përmbahen ligjeve të Kosovës për rastin e Manastirit të Deçanit.

Pas ankesave të këtij manastiri për punimet në rrugën Deçan-Plavë, punimet në rrugë u pezulluan. Ndërsa ambasadorët e huaj kanë kërkuar tani që të respektohet në veçanti Ligji për Zonat e Mbrojtura Speciale dhe vendimin e Gjykatës Kushtetuese që më 2016 i kishte njohur pronësinë e Kishës Ortodokse Serbe për 25 hektarët rreth Manastirit.