Arbëri

Dy shtete me mosmarrëveshje politike, në Washington për çështje ekonomike

Foto: KOHA / Driton Paçarada
 

Bisedimet mes Kosovës dhe Serbisë, do të nisin të enjten në Washington. Kosova kërkon dialog politik që rezulton me njohje ndërsa Serbia është shprehur se nuk do të diskutojë për njohje. Zyrtarisht, dihet se do të ketë diskutime vetëm mbi çështjet ekonomike.

Blerim Latifi, Ligjërues i Filozofisë Politike, në një përgjigje për KOHËN hedh dyshime se në Washington do të diskutohet vetëm për çështje ekonomike, megjithëse të martën, një këshilltar i lartë i presidentit amerikan, Donald Trump, tha se “SHBA-ja nuk ka plan sekret për Kosovën dhe Serbinë”.