Arbëri

Këshilltari i Hotit e quan thirrje për përmbysje të Kushtetutës idenë e Hazirit për kufijtë

 

Visar Berisha, këshilltar i kryeministrit Avdullah Hoti, është shprehur kundër idesë së nënkryetarit të Lidhjes Demokratike të Kosovës, Lutfi Haziri, për shkëmbim territoresh me Serbinë.

Në një intervistë për televizionin publik, Haziri të martën ka thënë se me ndërrim të territoreve, Kosova s’do të humbte asgjë. Sipas tij, tri komunat me shumicë shqiptare në Serbi janë peng i politikës. Ai ka thënë se shqiptarët si shumicë në tri komuna në Luginën e Preshevës duhet t’i bashkohen Kosovës, ndërsa Leposaviqi dhe 17 fshatra tjerë me shumicë serbe t’i bashkohen Serbisë.