Arbëri

Phillips: Marrëveshja e Washingtonit injoroi çështjen thelbësore

Phillips: Marrëveshja e Washingtonit injoroi çështjen thelbësore

Marrëveshja e Washingtonit injoroi çështjen thelbësore - njohjen reciproke ndërmjet Kosovës dhe Serbisë. Kështu ka thënë David L. Phillips, ish-këshilltar i lartë në Departamentin Amerikan të Shtetit, aktualisht drejtor i Programit për Ndërtimin e Paqes dhe të Drejtave të Njeriut në Universitetin e Kolumbias.

Sipas tij, me përjashtim të njohjes nga Izraeli, pjesë tjetër e marrëveshjes është një rilexim i marrëveshjeve ekzistuese.