Arbëri

Mustafa: Vendi shkon në zgjedhje nëse AAK-ja kushtëzon me postin e presidentit

Mustafa: Vendi shkon në zgjedhje nëse AAK-ja kushtëzon me postin e presidentit
 

Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Isa Mustafa, ka paralajmëruar zgjedhje të reja nëse partia partnere e koalicionit qeverisës, Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës, kushtëzon qëndrimin në koalicion me përkrahjen e kandidatit të saj për president.

“Unë mendoj se do të ishte, dhe është jo parimore që ajo të kushtëzohet. Nëse vijmë tek kushtëzimi, e prishim qeverinë, shkojmë në zgjedhje dhe nuk kemi alternativë tjetër se do të ishte gabim. Po flas për parimet, sepse nuk mund të shkojmë me një qëndrim të tillë që të votojmë presidentin për arsye se po na kushtëzojnë koalicionin. Nëse e kemi punën ashtu, atëherë shkojmë në zgjedhje”, ka deklaruar Mustafa në një intervistë në “EuroNews Albania”.