Arbëri

BE-ja rikujton se shumë prej projekteve të zotuara në Washington tashmë po zbatohen

Projektet në infrastrukturën rrugore dhe hekurudhore të zotuara në Washington e së fundi edhe në Prishtinë, Kosova i ka nënshkruar para shumë vjetësh edhe me BE-në. Në Samitin e Berlinit, i cili filloi në vitin 2014, vendet e Ballkanit Perëndimor së bashku me Komisionin Evropian janë dakorduar rreth agjendës së ndërveprimeve, duke ndarë edhe kredi për ndërtimin e autostradave dhe linjave hekurudhore. Në Qeverinë e Kosovës s’kanë treguar se cilat projekte do të financohen me paratë e amerikanëve dhe si do të veprohet me ato që janë duke u zbatuar me paratë e BE-së.

Por zyrtarë të Bashkimit Evropian kujtuan se shumë projekte të listuara në Marrëveshjen e Washingtonit tashmë janë duke u zbatuar në kuadër të Kornizës së Investimeve në Ballkanin Perëndimor.