Arbëri

Rektori i ri i UP-së, Naser Sahiti akuzon Marjan Demën për bllokim të proceseve

Rektori i ri i UP-së, Naser Sahiti akuzon Marjan Demën për bllokim të proceseve
Foto: Alban Bujari / KOHA

Rektori i Universitetit të Prishtinës, Naser Sahiti, i zgjedhur në gusht të këtij viti po e akuzon rektorin e deritashëm, Marjan Dema për bllokim të një numri të madh të proceseve në UP.

Sahiti i ka drejtuar një letër Demës ku i ka kërkuar që brenda mandatit të tij, deri në fund të shtatorit, të thërras mbledhjen e Senatit dhe të trajtohen lëndët e mbetura. Dy nga çështjet kryesore që sipas tij, kërkojnë trajtim të menjëhershëm janë konkursi për angazhimin e bashkëpunëtorëve të jashtëm dhe konkursi për staf të rregullt akademik.