Arbëri

Ambasadori që heshtazi u refuzua nga Britania e Madhe dërgohet konsull në Nju-Jork

Foto: Koha
Foto: Koha

Ministria e Punëve të Jashtme vazhdon të aplikojë standarde të dyfishta sa i përket gradimit dhe aplikimit të rrotacionit në shërbimin e jashtëm diplomatik. Pa kaluar në Komisionin për Grada dhe Disiplinë, diplomati që deri tani ka shërbyer në Ambasadën e Kosovës në Uashington, Frymëzim Isufaj, ka marrë gradën ministër dhe ai është propozuar konsull i përgjithshëm në Nju-Jork. Kjo ndërmarrje e Ministrisë me Isufajn vjen pas dështimit që ai të dërgohet ambasador në Londër, rast që ishte vlerësuar megaskandal për shkak se Britania e Madhe e ka refuzuar në heshtje.

 

Ministria e Punëve të Jashtme vazhdon të aplikojë standarde të dyfishta sa i përket gradimit dhe aplikimit të rrotacionit në shërbimin e jashtëm diplomatik. Pa kaluar në Komisionin për Grada dhe Disiplinë, diplomati që deri tani ka shërbyer në Ambasadën e Kosovës në Uashington, Frymëzim Isufaj, ka marrë gradën ministër dhe ai është propozuar konsull i përgjithshëm në Nju-Jork. Kjo ndërmarrje e Ministrisë me Isufajn vjen pas dështimit që ai të dërgohet ambasador në Londër, rast që ishte vlerësuar megaskandal për shkak se Britania e Madhe e ka refuzuar në heshtje.

Burime të KOHËS kanë thënë se tani gradimi është bërë me rekomandimin e ushtruesit të detyrës së drejtorit të përgjithshëm, Delfin Pllana, i cili është caktuar në këtë pozitë tek para një muaji.