Arbëri

Kurti thotë se LVV-ja do t’i mbronte ushtarët e UÇK-së nga Specialja, i reagon PDK-ja

 

Arrestimet e veteranëve të UÇK-së për kryetarin e Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, nuk janë zhvillime të reja. Këto, sipas tij, janë parashikuar nga Vetëvendosje pesë vjet më parë, kur, siç ka thënë, PDK-ja dhe LDK-ja votuan për formimin e kësaj gjykate.

Në mbledhjen e Këshillit të përgjithshëm të Vetëvendosjes, që është mbajtur të dielën, ai ka thënë se presidenti Hashim Thaçi i kishte quajtur tradhtarë ata që janë kundër gjykatës.