Arbëri

VV-ja konsideron se partitë tjera po tentojnë manipulim në zgjedhje

VV-ja konsideron se partitë tjera po tentojnë manipulim në zgjedhje

Lëvizja Vetëvendosje ka thënë se partitë tjera në vend janë duke tentuar manipulimin me zgjedhje, për shkak të përzgjedhjes me shumë shkelje procedurale dhe ligjore të kryeshefit ekzekutiv të Sekretarit të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve.

Pas përfundimit të intervistimit, në krye të ekzekutivit të KQZ-së është emëruar Burim Ahmetaj, i cili deri më tani ka qenë shef i Qendrës për Numërimin e Votave dhe Rezultateve. KOHA të mërkurën ka shkruar se në mes të procesit, anëtarët e KQZ-së i kanë ndryshuar rregullat e “lojës”, duke e rritur përbërjen e panelit intervistues. Po ashtu, e kanë bërë menjëherë të ekzekutueshëm njoftimin për kandidatin e suksesshëm, duke nxjerrë “vendim për zbatimin e vendimit” pa respektuar afatin e ankesave, ani pse kandidati i listës së ngushtë kishte paralajmëruar ta ushtrojë këtë të drejtë.