Arbëri

OSBE zgjedh shefin e ri të misionit në Kosovë, në garë edhe ish-zyrtarja e EULEX-it që i bëri presion Kohës

 

Misioni i OSBE-së në Kosovë pritet të bëhet me shef të ri, pasi që kreut aktual, ambasadorit Jan Braathu, po afrohet fundi i mandatit. Por, burime të Kohës tregojnë se një nga të nominuarit që ka gjasa të përzgjidhet ka një histori problematike në raport me mediat dhe lirinë e shtypit, gjë që paraqet një prej shtyllave të misionit të OSBE-së në Kosovë.

Catherine Fearon, ish-zyrtare e lartë në EULEX, është një prej të nominuarve që plotëson kushtet për pozitën e shefit të misionit të OSBE-së në Kosovë, ndërsa në Prishtinë ajo është e njohur për presionin që i ka ushtruar medias në rastin e raportimit të skandalit të korrupsionit brenda EULEX-it më 2014.