Arbëri

KDI-ja kërkon që shpenzimet e partive politike të bëhen publike

 

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) kërkon nga anëtarët e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, që sot do të mbajë mbledhjen e rregullt, që të miratojë rekomandimin e Zyrës për Regjistrimin e Partive Politike dhe Certifikim (ZRPPC) për publikimin e raporteve financiare të paaudituara për të garantuar transparencë bazike lidhur me financimin e partive politike.

Rekomandimi o ZRPPC-së do të trajtohet më mbledhjen e sotme të KQZ-së dhe KDI-ja ka ftuar atë ta miratojë, meqë subjektet politike shpenzojnë mbi 4.2 milionë euro të taksapaguesve kosovarë.