Arbëri

FMN-ja kundër tërheqjes së 10-përqindëshit nga Trusti

 

Fondi Monetar Ndërkombëtar nuk e ka përkrahur idenë e Qeverisë së Kosovës për tërheqjen e 10 përqindshit të mjeteve nga Fondi i Kursimeve pensionale.

Kjo pasi sipas këtij institucioni, do të ndikonte në zvogëlimin e pensioneve të ardhshme dhe do të kufizonte madhësinë e tregut të brendshëm të kapitalit.