Arbëri

Ende s’dihet kur do të fillojnë testimet për COVID-19 nëpër qendra rajonale

Kanë kaluar 3 muaj qëkur Qeveria e Kosovës ka miratuar draft-planin e veprimit për testime për COVID-19, plan me të cilin parashihen të rriten kapacitetet për testim.

“Numri në rritje i rasteve pozitive në muajin qershor dhe në fillim të muajit korrik 2020, i shoqëruar me një ngritje edhe të numrit të të vdekurve nga infeksioni, ka nxitur MSH-në që në zbatim të programit qeverisës të përgatisë planin e veprimit të testimeve COVID-19. Pas analizave të gjithanshme të raporteve e dokumenteve nga IKSHPK, OBSH, ECDC, si dhe dokumente të tjera relevante, grupi profesional i MSH-së u përcaktua për një objektiv kryesor të planit të veprimit, që është rritja e mbulueshmërisë së popullatës në testime për COVID-19”, kishte deklaruar më 9 korrik, ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj.