Arbëri

MEA-ja ia legalizon “Kelkosit” trasenë e gypave në zonën e mbrojtur

Edhe pse kompania “Kelkos” ka ndërprerë operimin, Qeveria është duke ia mundësuar që ta rikthejë ujin në gypa përmes vendimeve që po ia legalizojnë veprimtarinë.

Një ditë pasi Zyra e Rregullatorit të Energjisë ia ndali prodhimin e energjisë kompanisë “Kelkos” për tri hidrocentralet në Grykën e Deçanit, Ministria e Ekonomisë dhe Ambientit ia ka legalizuar trasenë e shtrirjes së gypave, raporton KOHA.