Arbëri

Shumë institucione shkollore në Kosovë, pa kompjuterë e internet

Ky kabinet i informatikës në shkollën “Ibrahim Rugova” në Obiliq ka gjithsej 20 kompjuterë. Që të gjithë janë të vjetërsuar dhe nuk i plotësojnë kushtet për mësim. Madje, në këtë kabinet mungon edhe rrjeti i internetit.

Mësimdhënësi i teknologjisë, Nusret Zeka, tregon se 14 vjet më parë kur e kishte filluar punën i kishte gjetur këta kompjuterë në kabinet. Mbajtja e orës me ta dhe në mungesë interneti thotë se është shumë problematike, raporton KOHA.