Arbëri

Kompania italiane fiton tenderin për hekurudhën Tiranë-Rinas-Durrës

 

Për ndërtimin e hekurudhës Tiranë-Rinas-Durrës tashmë është zgjedhur edhe kompania fituese. Tenderi për ndërtimin e kësaj hekurudhe i është dhënës kompanisë italiane INC S.P.A.

Për këtë tender interes kishin shprehur tri kompani, por INC S.P.A. sipas BERZH-it kishte ofertën më të ulët prej 69.7 milionë euro dhe pas vlerësimit të ofertave kjo kompani u shpallë fituese, raporton TCH.