Arbëri

Save the Children dhe Syri i Vizionit e shënojnë Ditën e Fëmijëve me ekspozitë te NEWBORN-i

Save the Children dhe Syri i Vizionit e shënojnë Ditën e Fëmijëve me ekspozitë te NEWBORN-i
 

Me rastin e shënimit të Ditës Botërore të Fëmijëve - 20 Nëntorit, organizatat Save the Children dhe Syri i Vizionit me mbështetjen e Agjencisë Suedeze për Zhvillim Ndërkombëtar (SIDA), do të përurojnë ekspozitën e përkohshme kushtuar kësaj dite në monumentin e NEWBORN.

Aktiviteti do të mbahet sot, duke filluar nga ora 13:00 tek monumenti në fjalë. Me këtë rast, në këtë monument fëmijët do të shpalosin porosi si “I WANT TO BE BORN AND GROW UP IN A WORLD WHERE I HAVE RIGHTS... to be alive, to quality education, healthcare... (Dua të lind dhe të rritem në një botë ku kam të drejtën për jetë, për arsim cilësor, përkujdesje shëndetësore...), FREE OF COVID (Pa COVID) dhe të drejtat tjera që përfshihen në Konventën për të Drejta të Fëmijës.