Arbëri

Sot, Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas

Sot, Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas
 

Sot nis fushata e 16 ditëve të aktivizmit, fushatë botërore që organizohet çdo vit e cila fillon më 25 Nëntor, e njohur si Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas dhe përfundon me 10 dhjetor, Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut.

Çdo vit përmes kësaj fushate anembanë botës bëhen thirrje për veprime globale për të rritur ndërgjegjësimin në mbarë botën për parandalimin dhe eliminimin e dhunës ndaj grave e vajzave.