Arbëri

KNSH-ja e konstaton të kundërligjshëm vendimin e ZRRE-së nga i cili përfitonin biznese të një pronari

Foto: Koha
Foto: Ilustrim
 

Komisioni i Ndihmës Shtetërore e ka konstatuar si të kundërligjshme vendimin e Zyrës së Rregullatorit të Energjisë për tarifa nxitëse për 20 megavat energji solare. Nga ky vendim do të përfitonin bizneset e Blerim Devollit.

Ky komision përmes një komunikatë për media ka konstatuar se skema e aprovuar nga ZRRE është e kundërligjshme, pasi që nuk ka njoftuar dhe nuk ka pasur autorizim të Komisionit për Ndihmë Shtetërore për përshtatshmërinë e saj me ligjin, duke shkelur kështu nenin 3 të Ligjit për Ndihmë Shtetërore. Ky vendim është mirëpritur edhe nga Sekretariati i Komunitetit për Energji.