Arbëri

Paqartësitë kushtetuese mund ta thellojnë krizën për shkak të presidentit

 

Vendi mund të futet në krizë institucionale dhe paqartësi kushtetuese nëse partitë politike nuk arrijnë ta zgjedhin presidentin e ri deri në prillin e vitit të ardhshëm.

Sipas Kushtetutës, “posti i ushtruesit të detyrës së presidentit të Republikës së Kosovës nuk mund të ushtrohet për një periudhë më të gjatë se gjashtë muaj”. Vjosa Osmani e ka marrë detyrën më 5 nëntor, ditën kur presidenti Thaçi dha dorëheqje pas konfirmimit të aktakuzës nga Gjykata Speciale.