2 perditesime

Kandidati për kryetar të Komunës së Podujevës nga radhët e Vetëvendosjes, i cili në rezultatet preliminare ka fituar zgjedhjet atje, Shpejtim Bulliqi, ka deklaruar se tubimi i së dielës ishte spontan dhe i paorganizuar.

23:57

Bulliqi: Drejtorët janë të emëruar politikë dhe largohen bashkë me udhëheqjen e vjetër

Shpejtim Bulliqi, që pritet të udhëheq me Komunën e Podujevës, thotë se drejtorët e drejtorive komunale janë të emëruar politikë dhe ata duhet të shkojnë bashkë me udhëheqjen e vjetër, posa të certifikohen rezultatet e zgjedhjeve të mbajtura të dielën.

Bulliqi në Interaktiv të KTV-së tha se do të analizohet puna e gjithësecilit për të parë se çfarë është punuar apo edhe nëse mund t’i besohet ndokujt për periudhën e ardhshme.

“Drejtorët janë poste politike, ata shkojnë me qeverisjen që është në shkuarje. Ne do e analizojmë punën e tyre. I njoh shumë mirë, i di kapacitet e tyre. Fatkeqësisht nja dy i shkarkuan në fund të mandatit, njëri prej tyre ishte drejtor i Urbanizimit dhe ishte mjaft indikativ shkarkimi i tij”, ka thënë deputeti i VV-së.

Ai tha se të dy drejtorët janë shkarkuar për çështje të tjera e më së paku për performancë të dobët, siç është dhënë si arsye.

“Një individ i cili për 16 - 17 vjet kryen punën e drejtorit të urbanizimit, në fund doli që nuk ka kry punë të mirë, sipas ish-nënkryetarit të komunës dhe u shkarkua. Informacionet që i kemi tregojnë se kjo nuk qëndron, pasi ky person para pak kohësh kishte kërkuar që t'iu bëhet një a-test atyre shkëmbinjve që janë duke u përdorur për rregullimin e sheshit dhe si pasojë e asaj kërkese dhe mosmarrëveshjeve që kanë lindur, u shkarkua”, tha Bulliqi.

Njëjtë tha edhe për drejtorin e Shëndetësisë të shkarkuar kohë më parë.

“Në anën tjetër edhe drejtori i Shëndetësisë një kohë të gjatë ka qenë drejtor i Qendrës së Mjekësisë Familjare, pastaj për shkak të performancës së mirë është avancuar në drejtor të Drejtorisë së Shëndetësisë dhe në fund, u shkarkua për shkak të performancës së dobët. Së paku këto janë arsyet”, ka thënë ai.

Bulliqi ka pohuar se Vetëvendosje ka kuadro të mjaftueshme për të mbuluar çdo sektor, mirëpo nëse paraqitet nevoja do të afrojë edhe ekspertë të fushave të ndryshme që janë të pavarur politikisht.

“Si subjekt kemi treguar se nuk e kemi problem që në mesin tonë të marrim edhe ekspertë të fushave të caktuara, e dini që disa ministra kanë qenë jashtë VV-së dhe kanë funksionuar shumë mirë. Ky model mund të funksionojë edhe në Podujevë”, tha Bullliqi që në zgjedhjet e së dielës fitoi 51.6 për qind të votave, sipas rezultateve preliminare.

Bulliqi: Kelkosi ka shumë mundësi që nuk ka mundur t'i plotësojë kushtet për leje mjedisore

Fituesi i zgjedhjeve të së dielës për kryetar të komunës së Podujevës, Shpejtim Bulliqi, ka thënë se Kelkosi, kompania e cila ka marrë leje mjedisore për operimin e hidrocentraleve në bjeshkët e Deçanit, nuk ka pasur mundësi t’i përmbushë kriteret për të.

“Nuk e di a ka pasë apo jo ndikim prej dikujt, por në atë periudhë që refuzohet kërkesa e tillë, deputetët kanë parë gjendje të mjerueshme me mjedisin kur e kanë vizituar. Pas një jave që e panë gjendjen reale se çfarë është bërë dhe nuk është plotësuar asnjë prej kushteve që ka pasur obligim kompania, pas një jave edhe pse ishte refuzuar më herët, ndodhë që e njëjta kompani e merr lejen. Ajo nuk ka pasur shans t’i plotësojë ato kritere që kanë qenë të nevojshme”, tha ai.

Bulliqi në Interaktiv të KTV-së tha se Komisioni Hetimor për Hidrocentralet kishte kërkuar pezullimin e lejeve mjedisore, por që nuk u përkrah.

“Nuk ka pasur paqartësi, nganjëherë individë të caktuar mundohen të krijojnë paqartësi. Ka qenë komision hetimor dhe si VV patëm kërkuar që përgjatë kohës kur po bënim hetimin e lejeve mjedisore dhe mënyra e marrjes së licencave të hidrocentraleve, të pezullohen veprimet që kishin dëmtuar punën”, tha ai.

23:32

Bulliqi shpalos planet për Podujevën

Shpejtim Bulliqi ka shpalosur planet për Podujevën, pasi doli fitues nga zgjedhjet e së dielës për kryetar komune.

Ai në Interaktiv të KTV-së, tha se në Llap ka mjaft punë dhe se nuk do arrihet që gjithçka të rregullohet brenda afatit kohor që ka në dispozicion.

“Na pret punë përpara jo e lehtë. Qytetarët e Llapit e dijnë që ne nuk do kemi mundësi që për këtë periudhë kohore deri te zgjedhjet e rregullta lokale nuk do mund të bëjmë mrekulli, por në bashkëbisedim jemi marrë vesh dhe kemi diskutuar për disa prej pikave prioritare”, tha ai.

Bulliqi tha se shëndetësia në Podujevë duhet të ketë vëmendje urgjente, veçanërisht gjatë pandemisë, e cila thotë se është lënë pas dorës.

“Komuna jonë ka nevojë për ndërhyrje urgjente në qendrën kryesore të mjekësisë familjare dhe qendrat tjera, për të siguruar furnizim pa ndërprerë me barna e të tjera për të gjitha analizat e nevojshme. Shëndetësia është në gjendje shumë të rëndë në Podujevë. Veprimi i parë do jetë të ndërhyjmë për furnizim me barna sepse mungojnë gjërat elementare dhe mjetet tjera laboratorike, tha Bulliqi.

Ai ka thënë se plani është që të ridestinohet mjetet e ndara më së shumti për projekte kapitale dhe të ndahen për shëndetësi e shkolla.

“Një prej prioriteteve tona do jetë ridestinimi i mjeteve nga projektet kapitale që janë organizuar tepër keq sepse janë të orientuara në asfalt dhe për shëndetësi i kanë ndarë 5 për qind të buxhetit. Këtu duhet të ndajmë një pjesë të buxhetit dhe të përdoret për rinovimin e disa objekteve të shkollave, tualeteve të tyre dhe një pjesë e buxhetit të ndahet për sigurimin e mjeteve të laboratorëve dhe teknologjisë në shkolla”, përfundoi Bulliqi.

 

23:11

Bulliqi: Jemi munduar t'i respektojmë masat, besoj ia kemi dalë

Kandidati për kryetar të Komunës së Podujevës nga radhët e Vetëvendosjes, i cili në rezultatet preliminare ka fituar zgjedhjet atje, Shpejtim Bulliqi, ka deklaruar se tubimi i së dielës ishte spontan dhe i paorganizuar.

Bulliqi në Interaktiv të KTV-së ka thënë se pas fjalimit të tij, kanë kërkuar nga qytetarët e grumbulluar që të shpërndahen.

“Pas 10-15 minutash, sheshi është zbrazur. Nuk ka pasur çështje të organizimit, ai organizim ka qenë spontan. Ne iu kemi afruar masës që të vjen deri tek shpërndarja e tyre. Gjobitja ka ndodhur dy ditë më herët, të premten. Prezenca e Isa Mustafës dhe ministrit të Punëve të Brendshme, por edhe të tjerëve që ishin, ka pasur pak a shumë një numër të tillë të prezencësh. Është e pamundur t'i kontrollosh tubimet që ndodhin spontanisht”, ka deklaruar Bulliqi.