Arbëri

Publikohen pamje brenda burgut ku po mbahen ish-komandantët e UÇK-së

 

Pas arrestimit, ish-krerët e UÇK-së, Hashim Thaçit, Kadri Veselit, e tjerëve, ata më 5 nëntor u transferuan në Hagë me një aeroplan ushtarak. Pas disa paraqitjeve në kuadër të procesit gjyqësor të cilët akuzohen për krime gjatë dhe pas luftës në Kosovë si dhe për 100 vrasje, ata aktualisht gjenden ne paraburgim, njofton gazeta zvicerane në gjuhën shqipe “Le Canton27.ch” nga Haga

Njësia e Menaxhimit të Paraburgimit (DMU) e KSC siguron mirëqenien e të burgosurve në një mjedis të sigurt. Ky burg gjendet jashtë Hagës, në periferi, respektivisht në Haaglanden të Scheveningen