Arbëri

Vitija: Banorët e Bitisë së Poshtme na shkaktuan dëme të mëdha gjatë ndërtimi të hidrocentralit

 

Labinot Vitija, drejtor i kompanisë “Matkos Group” i cili ka ndërtuar 4 hidrocentrale, sot ka raportuar para Komisionit hetimor parlamentar për procesin e licencimit, operimit, mbikëqyrjes dhe aplikimit për lejet e hidrocentraleve në Republikën e Kosovës. Gjatë raportimit të tij, ai tha se për ndërtimin e këtyre hidrocentraleve, ai i ka respektuar të gjitha ligjet e Kosovës. Ai derisa i theksoi telashet që ka pasur për ndërtimin e hidrocentralit në Biti të Poshtme, tha se në këtë projekt banorët i kanë shkaktuar dëme rreth 2 milionë euro.

Ai tha se ashtu siç e parasheh ligji ka mbajtur edhe debate publike ku është paraqitur projekti për këto hidrocentrale, por që interesimi i banorëve për të dëgjuar për këto projekte ka qenë i vogël.